2022 ydus nöroloji

yduskurusu

Administrator
Yönetici
Tem 17, 2011
88
0
6
1-terlemeli kramplı hasta —Isaaq- antivgkc
2-4 vertebra tutan nitelik paraparezi optik nöritli hasta—-Nmo- aq 4 -azatioprin/rituksimab- Fingolimod/ interferon
3-over teratomlu hasta— paraneoplastik limbik ensefalit-anti nmda
4-Ms mekansal dağılım kriteri—-periventiküler/ jukstakortikal/ infratentoriyal/spinal
5-pons noktasal lezyon —-clippers / lenfositik infiltrasyon
6- çok yemek yiyen davranışı değişen hasta—-ftd davranışşal varyant/ tau fus tdp 43
7- kol bacakta güçsüzlük+ fasikülasyon—-Als - rilozol -Emg/ kranyal Mrg
8- solunumsal problemi olan scapula alata olan emg Miyopati ile uyumlu (wolf parkinson white bu soru muydu) —-pompe - asit alfa gliokosidaz enzim takviyesi- genetik inceleme?
9- amcada babada aksonal hasar septum hipertofi olan aksonal pnp olan hasta —Fabry? Alfa galaktosidaz enzimi emin değilim
10- 70 yaş metalik tat bacak proximalleri güçsüz—Lems- repetetif emg dekremnt/ inkrement- artırıcı tanıda lomber dar kanal yazdım ama küçük hücreli akciğer ca mı yazmak gerekirdi bilmiyorum
11-oftalmoparezi ataksik hasta—miller fisher sendromu- antigq1b
12-supraklionidi stenotik rekürren tia ve nöbetle gelen hasta —moya moya- arterler 3 tane ???
13-rem uyku davranış bozukluğu- melatonin / klonazepam- Psg-çene atonisinin kaybolması
14-otoimmun Nekrotizan Miyopati/ dermatomiyozit/ sporodik inklüzyon cisimcikli Miyopati
15- diyabetik pnp tedavi- amitiptilin/ gabapentin etki mekanizmaları
16- Romatoid arterit/ radyal deviasyon - etkilenen sinir ve korunan kas
17-bppv/ barbeque manevrası
18-kötüleştiren antiepileptikler - mitokondriyalde vpa/ absans miyokloniyi kötüleştiren karbamazepin - fenitoin- lamotrijin / böbrek taşı topiramat
19-genç kız uykuda huzursuzluk hissi-huzursuz bacak / ferritin/ pramipeksol- gabapentin
20. Soru
EEG bulgılarını baskılama yöntemleri
a)alfa dalgaları——>göz açma
b)mü dalgası—> istemli ekstremite hareketi

YDUS Online Eğitim Dahiliye
Satın Al

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
84
Kullanıcılar