Ydus Online Eğitim

yduskurusu

Administrator
Yönetici
Tem 17, 2011
88
0
6
TUSDATA kalitesini, şimdi de online olarak hizmetinize sunuyoruz. YDUS’a hazırlanan hekimlerimiz için Online Eğitim paketimiz hizmete sunulmuştur.


Bazı Detaylar:


• Ydus Pediatri, Dahiliye, Genel Cerrahi ve kadın doğum derslerimizin çekimi en son yapılan canlı derslerimizde çekilmiştir. Çekimlerin ardından textbook ya da not yenilenmesi olmadığı için sınıf ortamının enerjisini yansıtması açısından böyle bir opsiyon seçilmiştir.Konuların tümü sisteme yüklenmiştir. Eğer zaman içinde değişen bir konu olursa PDF notu ile beraber video çekimi sisteme yüklenecek, önceki ile yer değiştirecektir.


• Konu kitapları kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra adresinize kargolanacaktır.


• Kayıt işlemlerinizi www.tusdataonline.com sitesinden yönergeleri takip ederek online ortamdan yapabilirsiniz. Ödemelerinizi kredi kartı ile banka havalesi – Eft ile yapabilirsiniz. Herhangi bir şubemize gelmenize gerek yoktur. Kayıt işlemleriniz tamamlanınca size dönüş yapılarak sisteme giriş ile ilgili bilgi verilecektir.


• Online Eğitim Sistemi; sadece, Windows tabanlı cihazlarda kullanılabilecektir. Tablet ya da cep telefonundan izleme imkanı yoktur. Mac bilgisayarınız varsa Windows işletim sistemi kurarak tusdataonline eğitimden faydalanabilirsiniz. Detaylar aşağıdadır.


• Online Eğitim Sistemi; tek ve sabit bir bilgisayarda çalışmaktadır. Bir kez bilgisayar değiştirme hakkınız vardır. Bu işlem merkezimiz tarafından yapılmaktadır.


YDUS Sınavına kadar, yeterince sağlıklı tekrarlar yapabilmeniz için, her videoyu toplamda 5’er kez dinleme hakkınız vardır.


• Videoları hızlandırarak izleme imkanınız olacaktır.


• Online Eğitim Sisteminin kullanılabilmesi için E-DEVLET üzerinden oluşturacağınız Yerleşim Yeri (İkametgah) belgesini, Nüfus Kayıt örneğini ve diplomasını PDF olarak sekmelere ekleyip kaydının tamamlanması gerekmektedir. Bu belgeler kaydın gerçek kişi tarafından yapıldığını doğrulamak için kontrol amacıyla istenmekte, kontrol edildikten ve kaydınız onaylandıktan sonra kayıt dosyanızda güvenli bir şekilde saklanacaktır. Giriş için tarafınıza link gönderilecektir.


Eğitim Ücreti


Eğitim ücretleri hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.


ONLİNE EĞİTİM KULLANIM DETAYLARI


1. Bu eğitimlerden faydalanmak için uygun bir internet bağlantınızın olması gerekmektedir. İnternet erişimindeki kaynaklanacak muhtelif sorunlardan kurum sorumlu değildir. Online Eğitim Sistemi; sadece, Windows tabanlı cihazlarda kullanılabilecektir. Gerekli güvenlik şartları sağlanamadığı için cep telefonu ve tablet cihazlarda kullanılamayacaktır.


Mac bilgisayarı içine içine Boot Camp desteğinden faydalanarak Windows işletim sistemi kurarak tusdata online eğitimden faydalanabilirsiniz. Bu kurulumu nasıl yapacağınızı görmek için tıklayınız.


2. TUSDATA; Online Eğitim Uygulamasının Microsoft tarafından desteklenen masaüstü işletim sistemlerinde ve bütün güncelleştirmelerin yapıldığı bilgisayarlar üzerinde çalışacağını taahhüt ederken, Microsoft tarafından desteği kesilmiş işletim sistemlerinde sorunsuz çalışacağını taahhüt etmez.


Not: Microsoft Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerine desteğini sürdürmektedir. Windows 7 işletim sistemine verdiği desteği Ocak 2020 tarihi itibariyle desteğini sonlandırmıştır.


3. Bu uygulamanın bilgisayarınızda sorunsuz çalışabilmesi için kullanıcınızın bilgisayarınızda Administrator (Yönetici) haklarına sahip olduğundan emin olunuz.


4. Uygulama güvenlik önlemleri gereği bilgisayarınızda çalışan diğer uygulamaları kapatabileceğinden dolayı lütfen diğer açık uygulamalardaki önemli verilerinizi kayıt ediniz.


5. Uygulamanız çalışmıyorsa öncelikli olarak bütün güncelleştirmelerin bilgisayarınızda kurulu olduğunu ve sanallaştırma teknolojisi ile çalışmayan bir bilgisayarda çalıştırdığınızdan emin olunuz.


6. Bütün bu maddelerdeki şartları yerine getirdiğiniz halde sistem kurulumu tamamlanamıyor ve eğitime ulaşamıyorsanız

online@tusdata.com adresine mail atabilirsiniz.


7. Sizin haklarınızı korumak, kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal edilmesini engellemek için eğitimler, sizin belirlediğiniz sabit tek bir bilgisayar üzerinden ve sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde seyredilebilecektir. Bu bilgisayarı kendi isteğiniz ile değiştiremeyeceğinizi şimdiden hatırlatmak isteriz.

Bilgisayar değişikliği yapmak zorunda kaldığınızda 0507 483 88 39 numaralı telefon ile iletişime geçmek suretiyle yeni bilgisayarınızın akreditasyonu yapılacaktır.


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İLE KULLANIM VE GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ


İzlemekte olduğunuz bu videonun tüm telif hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca Tus-Data A.Ş.’ye ait olup her hangi bir şekilde işlenmesi, çoğaltılması, yayılması, 3. şahıslara iletilmesi yasaktır. Söz konusu video kişiye özel bir şekilde meydana getirilmiş olup video süresince görünen ve görünmeyen alanlarda izleyen kişinin TC kimlik numarası mevcuttur. Başkalarına aktarılması halinde videoyu kimin verdiği açıkça anlaşılacak ve gerekli yasal takibat yapılacaktır.

Videonun hukuka aykırı bir şekilde işlenmesi, çoğaltılması, yayılması, 3. şahıslara iletilmesi durumunda Tus-Data A.Ş. her türlü cezai ve hukuki yollara başvurma hakkına sahiptir.

Videoyu bu şartlar altında izleyen kişi, kişisel verilerinin işlenmesini, hukuka aykırı bir durum söz konusu olması durumunda verilerinin yasal mercilerle paylaşılmasını, her türlü hukuki yaptırımı bilmekte ve kabul etmektedir.
 

yduskurusu

Administrator
Yönetici
Tem 17, 2011
88
0
6
8. Uzmanlık eğitimine mecburi askerlik hizmeti nedeniyle ara vermek zorunda kalanlar ile uzmanlık eğitimi giriş sınavlarını kazandıkları halde askerlik nedeniyle uzmanlık eğitimine başlayamayanlar hakkında nasıl bir uygulama yapılacaktır?

Uzmanlık eğitimi yaparken askerlik sebebiyle uzmanlık eğitimiyle ilişikleri kesilenler 18 Temmuz 2009 tarihinden itibaren üç ay içerisinde; uzmanlık eğitimi giriş sınavlarını kazandıkları halde askerlik sebebiyle uzmanlık eğitimine başlayamayanlardan halen askerlikleri devam edenler ise askerliklerinin bitmesini takiben ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde; başvurmaları halinde uzmanlık eğitimine kaldıkları yerden devam ederler.

(Geçici Madde 5)

9. Uzmanlık eğitimine devam edenlerden kurum veya dal değişikliği için yeniden uzmanlık eğitimi giriş sınavına girenlerin yerleştirmeye esas mesleki puanı ne kadar düşürülür?

Mesleki bilgi puanı % 2 oranında düşürülür. Bu uygulama önceden % 3 şeklindeydi.

(Madde 18)

10. Uzmanlık eğitimi öncesinde yabancı dil seviyesi hangi sınavlarla nasıl ölçülecek? Eski sınav sonuçlarının geçerlilik süresi ne olacak?

Yeterlik esasına dayanan mesleki yabancı dil sınavı TUS un yabancı dil sınavı, Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ile ölçülecektir. Bu sınavlarda yüz üzerinden en az elli puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Eski sınav sonuçları belgelerin verilmesine esas olan yabancı dil sınavının tarihten itibaren 3 yıl süre ile geçerli olabilecektir.

Yönetmelikte yabancı dil sınavının İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yapılacağı belirtilmiştir. Ayrıca; gerek duyulursa Kurulun belirleyeceği diğer dillerde de yapılabilecektir. Şu ana kadar ilk üç dil dışında bir dil belirlenmemiştir. Ancak son 3 senede bu üç dil dışındaki bir dilde geçerli puan alan adaylar yabancı dil sınavından muaf olacaktır.

(Madde 17)

11.Uzman olan bir tabip, YDUS (Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) yoluyla başka bir ana dalda uzmanlık eğitimine başlayabilir mi? Söz konusu Yönetmeliğin “Uzmanlık eğitimine giriş sınavları” başlıklı 15. maddesinin dördüncü fıkrası hükümleri gereği TUS ile veya kontenjan açıldığı takdirde uzman oldukları alanlarda yapılan YDUS ile ana dalda uzmanlık öğrencisi alınabilecektir.

(Madde 15, fıkra (4))

12. Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS ) ne zaman ve nasıl yapılacak?

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları için DUS, ÖSYM tarafından yılda en az iki defa yapılacaktır. Bu konuda ÖSYM sınav takvimini duyuracaktır.

(Madde 15)

13. “Uzmanlık Eğitimi Takip Sistemi” nedir, nasıl işleyecektir ve ne işe yarayacaktır?

Uzmanlık Eğitimi Takip Sistemi (UETS) hem fakülte hastanelerinde hem de Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde verilmekte olan uzmanlık eğitimini planlama, takip etme ve değerlendirme amaçlı kullanılacak bir sitemdir.

UETS elektronik ağ ortamında çalışacak olan bir yazılımdır. Uzmanlık öğrencileri ve eğiticiler bu yazılıma elektronik ağ ortamında kendilerine Bakanlık tarafından verilecek kullanıcı adı ve şifreleriyle ulaşacaklardır.

Yönetmeliğin yayımından itibaren en geç iki yıl içerisinde faaliyete geçecektir. Uzmanlık eğitimini bitirenlere diplomalarının yanında, almış oldukları eğitimin daha detaylı niteliğini göstermek üzere UETS raporu olarak e-karne verilecektir. Bu karnenin aslı Bakanlık sunucu bilgisayarında saklanmaya devam edilecektir.

(Madde 25)

14. Tıpta Uzmanlık Kurulunun görevleri arasında sayılan uzmanlık alanlarındaki eğitimin standartlarının, müfredat ve rotasyonların belirlenmesi ne zaman olacaktır ve nasıl duyurulacaktır?

Bu görevler Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra 6 ay içerisinde yerine getirilecektir ve elektronik ağ (internet) yoluyla duyurulacaktır.

(Geçici Madde 8)

15. “Çekirdek Eğitim Müfredatı” ve “Genişletilmiş Eğitim Müfredatı” ne demektir?

Çekirdek Eğitim Müfredatı bir uzmanlık dalındaki uzmanlık eğitiminin olmazsa olmazlarına dayanır. Tıpta Uzmanlık Kurulunun kuracağı komisyonlarca hazırlanır, yayımlanır ve güncellenir.

Genişletilmiş Eğitim Müfredatı ise birimlere özgü ve çekirdek müfredatın üzerine birim tarafından uzmanlık öğrencisine verilmesi vaadedilen ve planlanan ilave eğitim programıdır.

Uzmanlık eğitiminin tamamlanması için çekirdek müfredat uyulması gereken bir zorunluluk iken, genişletilmiş müfredat uyulması gereken bir zorunluluk değil uzmanlık öğrencisine o birim tarafından kazandırılan niteliğin bir göstergesidir.

Genişletilmiş müfredat her birim tarafından hazırlanır ve güncellenir.

(Madde 25 in (3) üncü fıkrasının (a) ve ( b) bentlerindeki tanımlar.

16. Uzmanlık eğitimini kimler verebilir? Bir eğitim biriminde kendisi uzman olmamasına rağmen doktora yoluyla edinilmiş profesör ya da doçent unvanına sahip öğretim üyesi uzmanlık eğitimi verebilir mi?

Yönetmeliğin “Eğitim sorumluları” başlıklı 13. madde hükümleri gereği ilgili alanda uzmanlığı olan eğitim sorumluları verebilir.

Bir eğitim biriminde kendisi uzman olmamasına rağmen doktora yoluyla edinilmiş profesör ya da doçent unvanına sahip öğretim üyesi veya öğretim görevlisi, eğitim sorumluları nezaretinde uzmanlık eğitimi verebilir.

İlgili dalda eğitim sorumlusu istihdam edilinceye kadar o birimde uzmanlık öğrencisi kadrosu açılamaz.

Halen uzmanlık öğrencisi bulunan ancak uzman eğitim sorumlusu olmayan birimlerde bir yıl içinde eğitim sorumlusu istihdam edilemezse Kurul uzmanlık öğrencileri başka birimlere nakleder.

(Madde 13 ve Geçici Madde 3)

17. Tıp dışı meslek mensubu olanların (eczacı, veteriner, kimyager ve biyolog gibi) tıpta uzmanlık eğitimi alabilmeleri ile ilgili bir düzenleme bulunmakta mıdır?

Yönetmeliğin “Veteriner, eczacı ve kimyagerler” başlıklı Geçici 4. maddesi ile eczacı, veteriner, kimyager olanlar kendi alanlarına ilişkin düzenleme yapılıncaya kadar TUS’da başarılı olmaları kaydıyla tıbbi biyokimya ve tıbbi mikrobiyoloji alanlarında uzmanlık eğitimi yapabilme hakkına sahiptirler.

TUS’da yerleştirme yapılacak kontenjanlar her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda ilan edilmektedir. Söz konusu mesleklere mensup olanlar TUS kılavuzlarında kendileri için kontenjan açıldığı takdirde bu kontenjanlara başvurabileceklerdir.

Sadece tıp fakültesi mezunları için açılmış kontenjanlara eczacı, veteriner, kimyager ve biyologlar başvuramayacaklardır.

Biyologluk tıpta uzmanlık eğitimi yapabilecek meslekler arasında sayılmamaktadır.

(Madde 14, 15, 16 ve Geçici Madde 4)

18. Uzmanlık eğitim süresi kısalmış dallarda uzmanlık öğrencisi olup halen eğitimlerine devam edenler kısalan sürelerden yararlanmak için nasıl bir yol izleyecekler?

TUEY’in yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde uzmanlık öğrencisi olduğu eğitim kurumuna dilekçe ile başvuracaklardır. Yeni yönetmeliğe tabi olmak mevcut uzmanlık öğrencilerine (asistanlara) tanınmış bir haktır ve başvuran uzmanlık öğrencilerinin (asistanların) dilekçeleri ilgili kurumlar tarafından reddedilemez.

Başvuranların eski tüzük hükümlerindeki uzmanlık sürelerine bakılır. Sürelerinin son iki yılına girmemiş olanların eğitim programı yeni hükümlere göre yapılandırılır.

Son 2 yılına girmiş olanlardan eğitim ve tez çalışması açısından ek süreye ihtiyacı olanların sürelerine, eğitim sorumlularının teklifi üzerine akademik kurul tarafından yönetmelikteki sürelerine 1 yıla kadar süre ilave edilebilir.

Süresi kısalmış bir alanda uzmanlık eğitimi yapanların henüz yapılmamış rotasyonları nedeniyle kısalmış süre içinde eğitimlerinin yetişmemesi halinde yukarıdaki gibi eğitim sorumlularının teklifi ve akademik kurullarının onayı ile 1 yıla kadar süre uzatımına gidilebilir.

Süre uzatımı miktarı eğer daha fazlası gerekmiyorsa bir yıldan az da yapılabilir.

(Geçici Madde 2) Kurumlara yazılacak başvuru dilekçesi örneği için tıklayınız.

19. Yeni ihdas edilen uzmanlık alanlarında uzmanlık belgesi almak için nasıl başvurulacak?


http://kurullar.saglik.gov.tr/kurullar/tuk/yeniihdas.html adresinde detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

20. Alan adı değiştirilen ya da alanları birleştirilen uzmanlık alanları için uzmanlık belgelerini yenilemek isteyenler nasıl başvuracak? (Dermatoloji, Enfeksiyon hastalıkları, Çocuk Alerjisi, Çocuk İmmünolojisi, Çocuk Hematolojisi, Çocuk Onkolojisi, İç Hastalıkları ana dalına bağlı İmmünoloji ve İç Hastalıkları ana dalına bağlı Alerji Hastalıkları alanları hakkında)

http://kurullar.saglik.gov.tr/kurullar/tuk/alanbirl.html adresinde detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Referans: www.kurullar.saglik.gov.tr
 
YDUS Online Eğitim Dahiliye
Satın Al

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
84
Mesajlar
88
Kullanıcılar
5
Son üye
mzdgn